Köpa träflis och täckbark och bli av med ogräsTräflis och täckbark har en viktig funktion. De håller ogräs borta från dina rabatter och runt dina nyplanterade fruktträd. De mest irriterande, ihållande och genomträngande typerna av ogräs kan förändra utseendet på en hel trädgård. När ogräs väl har etablerat sig är det oerhört svårt att bli av med det igen, därför är det bäst att se till att det aldrig får fäste. Träflis och täckbark tar hand just detta. Den största fördelen med träflis och täckbark är att de dödar de typer av ogräs som redan kan finnas i jorden. Även om du köper den finaste sortens jord, till exempel rosjord, kan du inte vara säker på att det inte finns spår av ogräs i den.

Kväv ogräset i sin linda

Ett lager av träflis eller täckbark hindrar solljuset från att nå ända ner till jorden och förhindrar därmed fotosyntesen. Fotosyntesen är en förutsättning för alla växter. Det är en biokemisk process där växter omvandlar ljusenergin från solen till kemisk energi. Får växterna inget ljus kan de inte växa eller reproducera och kommer så småningom att dö. Lägg flis och täckbark på toppen av ogräs samt runt dina buskar och växter så att de inte får något ljus. De flesta av oss vet vad som händer när t.ex. en planka har legat länge på gräsmattan. Gräset på den platsen har vissnat och det kommer inte tillbaka förrän det har fått solljus och luft igen. Ett tunt lager av flis eller täckbark kan inte hindra processen helt och hållet. Det idealiska lagret av träflis/täckbark är cirka 10-12 cm. På Snabbgrus.se hittar du både billig ljus träflis och mörk täckbark. Det totala priset inklusive leverans får du när du skriver in ditt postnummer i samband med att du lägger din beställning.

En snabb död

Genom att beställa träflis/täckbark på Snabbgrus.se kan du snart få bukt med ogräset. Din beställning levereras inom några dagar. Ju fortare du kan lägga ut din flis/täckbark, desto snabbare kan du komma till rätta med ogräset och ge dina prydnadsväxter de bästa odlingsförhållandena.
 
Tel.: 010-888 51 77

Ange ditt postnummer

SPARA

* för att se pris och urval