Vill du ha det mest prisvärda alternativet?
→ levererat som Tipplass
→ levererat som Storsäck

Köpa stenmjöl med många användningsområdenStenmjöl är en finkornig produkt som bildas när man krossar sten. Det är egentligen en restprodukt som blir till vid framställning av makadam. Stenmjöl är de finaste fraktionerna som bildas, alltså den minsta storleken av grus. Tack vare sin väldigt fina struktur skapar stenmjöl en hård yta. Det finns olika storlekar på mjölet, 0-4 mm används som sättsand vid plattläggning och som ytlager på ridbanor och fotbollsplaner. 0-8 mm används som fyllning runt rör och ledningar och som topplager på gårdsplaner eller uppfarter där det bildar en hård yta. Stenmjöl innehåller också väldigt mycket mineraler och kan användas i trädgårdsjorden för att ge jorden näring.

Fördelar med att ha stenmjöl hemma

Stenmjöl är den vanligaste typen av fog som används när man lägger marksten, plattor eller annan typ av sten på en sand- eller stenmjölsbädd. Fördelen med att använda stenmjöl är att stenläggningen hela tiden kan röra på sig utan att spricka i fogen. Nackdelen är att den kan ha svårt att hålla ogräs borta. Om du vill ha mer liv i din köksträdgård och i dina rabatter är det perfekt att blanda ner lite stenmjöl i jorden. Detta ökar mineralinnehållet i jorden och ger den en bättre struktur som gör att den värms upp lättare så att förruttnelseprocessen hämmas. Att använda stenmjöl i stallet ger en bättre hygien eftersom det binder ammoniak. Detta minskar dålig lukt som lockar till sig flugor. Snabbgrus.se har flera olika storlekar av stenmjöl för att du ska kunna hitta den storlek som passar ditt behov bäst.

Snabb leverans

När du har lagt din beställning på Snabbgrus.se har du dina varor inom loppet av några få dagar. Varorna levereras med en godstransport. Det enda du behöver göra är att tala om var du vill att varorna ska lastas av. Det exakta priset får du fram genom att skiva in ditt postnummer.
 
Tel.: 085-352 33 01

Ange ditt postnummer

SPARA

* för att se pris och urval